زیبایی و آراستگی دندان‌ها از اهمیت بالایی برخودار است که باید به آن توجه شود. زمانی که دندان بیمار دچار آسیب یا پوسیدگی می‌شود باید مراحلی را طی کنید. جرم گیری، پر کردن دندان و… از مراحلی هستند که در پیش روی شما قرار دارند؛ اما گاهی شاهد آن هستیم که دندان به شدت آسیب دیده و راهی به جز روکش دندان وجود ندارد. در واقع، روکش بر روی دندان آسیب دیده قرار می‌گیرد تا بتوان با استفاده از آن هم به زیبایی ظاهری دهان خود افزود و هم امکان جویدن غذا را فراهم کرد. روکش دندان تنها در صورتی لازم است که مینای دندان از بین رفته باشد و دندان‌پزشک با حذف بخش عظیمی از سطح دندان، روکش را بر روی آن قرار می‌دهد.

روکش دندان

آشنایی با انواع روکش دندان

روکش دندان یا تاج مصنوعی (Dental Crown) یک جایگزین عالی و مطمئن به جای دندان آسیب دیده است. این پروتز دندانی که بر روی دندان آسیب دیده قرار می‌گیرد باید به صورت فردی و برای هر شخص با توجه به شرایط و اندازه دندان‌ها ساخته شود. روکش یک پوسته نسبتا نازک است که از پرسلین یا رزین کامپوزیت ساخته می‌شود. روکش علاوه‌بر زیبایی بخشی به دهان و دندان، باعث حفظ سلامتی دندان و همچنین کمک به جویدن غذا می‌کند.

روکش‌های دندان بسیار مقاوم هستند و با توجه به رنگ و متریال، می‌توانند همانند دندان طبیعی جلوه کنند. زمانی که دندان نیاز به عصب کشی داشته باشد نیز می‌توان از روکش برای دندان استفاده کرد که این امر بدون درد بوده و می‌توان از مزایای روکش دندان بهره برد. اگر در زمان درمان ریشه یا هر اقدامی دیگر، دندان فرد سالم و بدون آسیب باشد، نیازی به روکش نخواهد بود. با توجه به اینکه نصب روکش یک روش تهاجمی است و باید دور تا دور دندان تراش پیدا کند، بهتر است در صورت نیاز از روکش بهره گرفت. انواع روکش‌های موجود در دندان‌پزشکی و در بازار می‌توانند به روکش تمام سرامیکی، تمام فلزی و فلزی سرامیکی تقسیم شوند که به شرح زیر هستند.

روکش تمام سرامیکی

روکش تمام سرامیکی یکی دیگر از روکش‌های دندانی است که در رنگ‌های مختلفی وجود دارد. بیمار می‌تواند با توجه به رنگ دندان‌های خود یکی را برگزیند. برای ساخت این نوع روکش از تکنولوژی جدیدی استفاده می‌شود که به کد/کم معروف است. در این روش، روکش مورد نظر توسط دستگاه تراشیده شده و در اختیار دندان‌پزشک قرار می‌گیرد. روکش سرامیکی شباهت بیشتری به دندان طبیعی دارد؛ ولی استحکام و مقاومت دیگر روکش‌ها یعنی فلزی و ‌فلزی سرامیکی را ندارد. پس اگر زیبایی و هماهنگی برای شما در اولویت قرار دارد، بهتر است از روکش سرامیکی بهره بگیرید. برای ساخت روکش سرامیکی از سیلیکات یا زیرکونیا استفاده می‌شود که ما شاهد تغییر رنگ در روکش و ایجاد سایه در اطراف و لبه روکش نیستیم.

روکش تمام سرامیکی

روکش تمام فلزی

یکی از مقاوم‌ترین روکش‌های موجود، روکش‌های تمام فلزی هستند. آلیاژ به‌کار رفته در روکش تمام فلزی می‌تواند پلاتینیوم، طلا، کبالت-کروم، نیکل-کروم و… باشد. با توجه به وجود آلیاژهای مذکور در این روکش می‌توان از مقاومت بالا در برابر فشار یا در زمان جویدن غذا بهره‌مند بود. روکش تمام فلزی در برابر آسیب و شکستگی از خود مقاومت بالایی نشان می‌دهد و می‌تواند مدت زمان طولانی در دهان باقی بماند. اگر از آلیاژ طلا برای روکش دندان استفاده شود (دندان طلا)، از هزینه بالاتری برخوردار است. همچنین روکش فلزی دارای ایرادی نظیر رنگ نسبتا تیره است، چراکه برای ساخت آن از فلز بهره گرفته شده که همین موضوع در رنگ آن اثرگذار است.

روکش فلزی سرامیکی

روکش فلزی سرامیکی یکی دیگر از روکش‌های دندانی بوده که از مقاومت بالایی برخودار است. در این روکش شاهد دو لایه هستیم که یک لایه آن فلزی بوده و بر روی این لایه، یک لایه از جنس سرامیک قرار می‌گیرد. وجود لایه فلزی در این نوع روکش به دلیل بالا رفتن مقاومت و استحکام در برابر ضربه و فشار است. روکش فلزی سرامیکی مقاومت بالاتری نسبت به روکش سرامیکی دارد. با گذشت زمان و تحلیل لثه یا خوردگی، امکان نمایان شدن قسمت فلزی این روکش وجود دارد که می‌تواند اذیت‌کننده باشد.

روکش موقتی دندان چیست؟

برای نصب روکش نیاز است تا بستری مناسب برای روکش ایجاد شود. به همین دلیل، دندان بیمار توسط دندان‌پزشک تراشیده می‌شود. پیش از تراشیده شدن دندان، از آن قالبی گرفته می‌شود تا لابراتوار روکش مورد نظر را طراحی کرده و سپس بسازد. ساخت روکش دندان زمان‌بر است که دندان‌پزشک برای جلوگیری از ورود آلودگی و میکروب به داخل دندان، از روکش موقت استفاده می‌کند. روکش موقت به راحتی از دندان جدا می‌شود و تنها در مدت زمان ساخت روکش دائم توسط لابراتوار بر روی دندان قرار دارد.

"</p

چه زمانی باید دندان ها را روکش کرد؟

زمانی دندان بیمار نیاز به روکش دارد که نسوج دندان به‌طور کامل یا ضعیف شده باشد یا در حال از بین رفتن باشد که دلایل اصلی این اتفاق می‌تواند پوسیدگی در دندان، ایجاد سایش در دندان و اطراف آن، ایجاد شکستگی در قسمت تاج دندان باشد. پوسیدگی دندان اگر در زمان مناسبی رفع شود، می‌تواند بسیار ساده و با هزینه کمی ترمیم گردد؛ اما در صورتی که پوسیدگی دندان به حالت گستره‌ای برسد، ممکن است اعصاب پالپ دندان را درگیر کند و نیاز به عصب کشی وجود داشته باشد. زمانی که دندان در این وضعیت قرار داشته باشد، باید بعد از عصب کشی دندان روکشی مناسب با رنگ دندان انتخاب و بر روی آن قرار داد. بهتر است در زمان تعیین رنگ به نظر و تجربه دندان‌پزشک خود توجه کنید تا بتوانید رنگی مناسب انتخاب نمایید.

مراحل انجام روکش

انجام روکش دندان و نصب آن بر روی دندان بیمار، مراحلی دارد که باید تمامی مراحل مربوطه با دقت و توجه انجام شود. این مراحل به شرح زیر هستند:

  • مرحله اول: در این مرحله باید در ابتدا یک عکس پرتو ایکس از دهان و دندان بیمار گرفته شود. با این عکس می‌توان مشکلات و پوسیدگی‌های موجود در دندان را مشخص کرد و نسبت به رفع آن‌ها در مراحل بعد پرداخت. در همین مرحله نیز می‌توان رنگ مورد نظر را انتخاب کرد تا در ادامه مشکلی پیش نیاید.
  • مرحله دوم: دندان مورد نظر باید آماده شود که در این مرحله، دندان‌پزشک اقدام به تراشیدن دندان می‌کند تا بستری مناسب برای قرارگیری قالب فراهم شود.
  • مرحله سوم: پس از تراشیدن دندان، نوبت به قالب‌گیری می‌رسد. در این مرحله با توجه به سایز و ویژگی‌های دندان باید یک روکش مناسب با دندان بیمار طراحی شود.
  • مرحله چهارم: انتخاب رنگ روکش یکی از مهم‌ترین موارد در نصب و بهره بردن از روکش است.
  • مرحله پنجم: ارسال قالب و رنگ مورد نظر به لابراتوار برای ساخت روکش با توجه به متریال و نوع روکش انتخابی توسط بیمار.
  • مرحله ششم: به دلیل زمان‌بر بودن ساخت روکش، دندان‌پزشک از روکش موقع استفاده می‌کند تا دندان بیمار در معرض آلودگی و باکتری نباشد که در این مرحله، روکش موقت بر روی دندان قرار می‌گیرد.
  • مرحله هفتم: پس از ساخت روکش، نوبت به نصب آن می‌رسد. در این مرحله، دندان‌پزشک روکش مورد نظر را بر روی دندان فیکس و در نهایت نصب می‌کند.

مراحل انجام روکش

نحوه تراش دندان برای انجام روکش

برای قرار دادن روکش بر روی دندان، نیاز است تا دندان را آماده کنیم. تراشیدن دندان و فرم دادن به آن از واجبات است که باید قبل از قالب‌گیری صورت پذیرد. دندان‌پزشک توربین خود را بر روی دندان قرار می‌دهد تا آب سرد با فشار و به صورت اسپری، بر روی دندان بریزد. این کار هم باعث تمیز شدن دندان از ذرات می‌شود و هم باعث خنک شدن دندان می‌گردد؛ چراکه با تراشیدن دندان و استفاده از فرز، امکان بالا رفتن دمای دندان وجود دارد که اگر دمای دندان پایین نیاید، امکان ایجاد التهاب یا حتی مرگ دندان وجود دارد. پس از قرار دادن توربین، عملیات فرزکاری شروع می‌شود که دندان‌پزشک دندان آسیب‌دیده را تراش داده تا به حالت مناسب در آید. باید سطح مقطع دندان برای قرار گرفتن روکش مناسب باشد.

چه مدت طول می کشد تا روکش دندان ساخته شود؟

یکی از مراحل زمان‌بر در نصب روکش دندان، مرحله ارسال قالب به لابراتوار و ساخت روکش با توجه به رنگ، نوع و متریال انتخابی است. در حالت کلی برای نصب روکش ۳۰ دقیقه زمان لازم است اما برای طراحی و ساخت روکش چیزی حدود دو هفته باید صبر کنید. در این مدت، دندان‌پزشک از یک روکش موقت استفاده می‌کند تا علاوه‌بر بالا رفتن زیبایی دندان بیمار، آلودگی و باکتری به داخل دندان نفوذ نکند.

آیا کاندیدای مناسبی برای روکش دندان هستم؟

برخی عوامل هستند که به دلیل وجود آن‌ها باید از روکش دندان استفاده کرد. اگر دندان بیمار شکسته یا لق شده باشد، کاندیدای مناسبی برای روکش است. ترمیم عمیق در دندان، عصب کشی و پر کردگی دندان، پوسیدگی و حذف شدن بخش زیادی از دندان می‌تواند عواملی باشد که نیاز به روکش را ضروری کند. همچنین اگر تاج دندان بیمار شکسته باشد، کاندیدای مناسبی برای روکش خواهد بود. اگر دندان بیمار بسیار آسیب‌دیده باشد یا ترک موجود در دندان به ریشه رسیده باشد نمی‌تواند از روکش بهره بگیرد. همچنین اگر در درون پالپ دندان، پر از عفونت و آلودگی باشد یا ریشه دندان آسیب جدی دیده باشید، نمی‌توان از روکش استفاده کرد و باید ابتدا عصب کشی انجام شود و بعد از آن روکش بر روی دندان قرار بگیرد. در حالت کلی باید برای آن‌ها اطمینان حاصل شود که کاندیدای مناسبی برای روکش هستید یا خیر، باید به دندان‌پزشک مربوطه مراجعه کنید.

"آیا

طول عمر روکش دندان و عوامل موثر بر افزایش آن

روکش دندان از آن دسته از درمان‌های زیبایی بوده که از دوام و طول عمر بالایی برخودار است؛ اما باید توجه داشت که رعایت برخی نکات می‌تواند بر طول عمر روکش موثر باشد. مواردی نظیر رعایت بهداشت دهان و دندان، عدم مصرف دخانیات، عدم مصرف غذاها و خوراکی‌های سفت، عدم مصرف مواد غذایی رنگی، وارد نیامدن فشار یا ضربه به روکش، نداشتن دندان قروچه و… می‌تواند در افزایش طول عمر دندان اثرگذار باشد. در حالت کلی، روکش بین ۵ تا ۱۵ سال دوام می‌آورد و در دهان بیمار باقی بماند.

بهترین نوع روکش دندان

تعیین بهترین نوع روکش دندان کاری سخت و دشوار است، چراکه این موضوع به عوامل مختلفی بستگی دارد. یکی از مهم‌ترین مسائل، موقعیت قرارگیری دندانی که به روکش نیاز دارد، است. برای مثال، دندان‌های عقب که در معرض دید نیست را می‌توان از روکش فلزی یا فلزی سرامیکی استفاده کرد که از مقاومت بالاتری برخودار هستند. برای دندان‌های جلو که در معرض دید هستند باید از روکش دندانی استفاده کرد که از زیبایی و درخشندگی کافی برخودار باشد که می‌توان از روکش سرامیکی بهره گرفت. همچنین دندان‌های جلو فشار کمتری را تحمل می‌کنند که می‌توان از روکش سرامیکی استفاده کرد.

در حالت کلی نمی‌توان روکش دقیقی را برای دندان‌ها در نظر گرفت، چراکه باید دندان‌های بیمار به‌طور کامل بررسی شود و مطابق وضعیت دندان و نحوه قرارگیری دندان‌ها بر روی هم، یکی را برگزید. اگر دندان بیمار کج باشد ممکن است فشار بیشتری به دندان‌های جلویی وارد شود که همین موضوع می‌توان بر نوع روکش اثرگذار باشد.

"بهترین

ارزان ترین نوع روکش دندان

برای تهیه و سفارش روکش مناسب با دندان باید به جنس مدنظر و نوع روکش انتخابی توجه کرد؛ چراکه این موارد و همچنین هزینه لابراتوار بر قیمت نهایی روکش اثر می‌گذارد. هرچه موارد مذکور از کیفیت بالاتری برخودار باشد، قیمت نهایی نیز افزایش می‌یابد. در حالت کلی روکش‌های فلزی سرامیکی از قیمت پایین‌تری برخودار هستند؛ اما روکش‌های فلزی سرامیکی نیز می‌توانند با توجه به آلیاژ استفاده شده، قیمت متفاوتی داشته باشند.

چرا روکش دندان می شکند؟

یکی از مشکلات مهم پس از نصب روکش دندان، شکستن آن است. دلایل مختلفی وجود دارد که روکش بیمار بشکند که یکی از آن‌ها، وارد آمدن ضربه یا فشار زیاد به روکش است. همچنین خوردن مواد غذایی سفت یا شکستن مغزی‌جات، جویدن ناخن یا خوردن مداد و… نیز می‌تواند منجر به شکستن روکش شود. برخی بیماران به دندان قروچه عادت دارند، دندان قروچه در شب باعث وارد آمدن فشار زیادی به روکش می‌شود که همین موضوع شکستن روکش را به همراه دارد.

اقدامات لازم پس از آسیب روکش دندان

گاهی ممکن است در شرایطی مختلف متوجه وارد شدن آسیب به روکش شوید، در این شرایط باید آرامش خود را حفظ کنید. مراجعه سریع به دندان‌پزشک از الزامات است. باید دندان‌پزشک مربوطه، دعان و دندان شما را معاینه کند تا بتواند دلیل ایجاد مشکل را تشخیص دهد. همچنین باید وضعیت روکش مشخص شود که آیا می‌توان از آن استفاده کرد یا نیاز به یک روکش جدید است. اگر مشکل به وجود آمده جزئی باشد، جای نگرانی نیست و می‌توان با بهره گرفتن از چسب مخصوص دوباره آن را روی دندان فیکس کرد؛ اما در صورتی که ترک عمیق یا شکستگی در روکش رخ داده باشد، باید قالب گیری انجام شود و یک روکش جدید بر روی دندان قرار بگیرد. همچنین توجه داشته باشید که در مدت زمانی که صرف می‌کنید تا به دندان‌پزشک مراجعه کنید، بهداشت دهان و دندان خود را جدی بگیرید، چراکه در زمان افتادن روکش، دندان مستعد هرگونه آلودگی و باکتری است.

اقدامات لازم پس از آسیب روکش دندان

روکش دندان پس از درمان ریشه، آیا الزامی است؟

یکی از سوالات مهم و پر تکرار برای افراد و بیماران، روکش پس از درمان است که این موضوع برای تمامی دندان‌ها صدق می‌کند یا خیر؟. در حالت کلی، همه دندان‌هایی که نیاز به درمان ریشه و عصب کشی دارند، برای آن‌ها روکش کاربردی ندارد. اگر دندان مورد نظر نصف یا دو سوم تاج خود را از دست داده باشد، باید روکشی مناسب بر روی آن قرار بگیرد، چراکه دندان مورد نظر بسیار ضعیف شده و امکان شکستگی یا ترک خوردگی در آن بالا است. اما در صورتی که دندان بیمار تاج مناسبی را داشته باشد، نیاز به روکش نیست.

تفاوت روکش دندان و کامپوزیت دندان

روکش و کامپوزیت دندان، هر دو روکش‌هایی نازک هستند که از آلیاژی سازگار با بدن طراحی و ساخته شده‌اند. هر دو آن‌ها برای زیبایی بخشیدن به دندان و دهان بیمار به‌کار می‌روند؛ اما تفاوت‌هایی با هم دارند. مهم‌ترین تفاوت، دلیل به کار گرفتن هر یک است. روکش دندان برای دندان‌های پوسیده، عصب کشی شده و آسیب دیده است که دور تا دور دندان را فرا می‌گیرد و مثل کلاهک بر روی دندان قرار می‌گیرد؛ اما کامپوزیت دندان جنبه زیبایی دارد و فقط به سمتی چسبانده می‌شود که در معرض دید عموم قرار دارد. همچنین برای قرار گرفتن روکش، باید دندان به‌طور کامل تراشیده شود تا یک سطح مقطع مناسبی ایجاد گردد و روکش بر روی آن قرار بگیرد. در کامپوزیت دندان، سطح روی دندان و قسمتی که قرار است کامپوزیت بر روی آن بچسبد از تراشکاری بسیار کم و یا بدون تراشکاری پیروی می‌کند.

"تفاوت

مراقبت های لازم پس از روکش دندان

پس از نصب روکش بر روی دندان نیاز است تا بیمار برخی نکات را در نظر داشته باشد و به آن‌ها توجه کند تا از کنده شدن، ترک خوردن، ایجاد عفونت زیر روکش و… جلوگیری شود. مراقبت‌های لازم به شرح زیر هستند:

  • خوردن غذاهای سفت و سخت که باعث ترک خوردن یا لب‌پر شدن روکش می‌شود را کنار بگذارید.
  • زدن مسواک در روز از اهمیت بالایی برخودار است، چراکه هم باعث حفظ زیبایی روکش می‌شود و هم از بروز عفونت و جرم در اطراف روکش جلوگیری می‌کند. بهتر است در روز دو بار مسواک بزنید و از نخ دندان نیز استفاده کنید. اگر در موقعیت نامناسب قرار داشتید و شرایط برای زدن مسواک فراهم نبود، دهان خود را با آب به‌طور کامل بشویید.
  • استفاده از خمیر دندان سفید کننده ممنوع است و باید از خمیر دندان حاوی فلورارید استفاده کنید.
  • اگر مسواک شما از موهای سفتی برخودار است، آن را کنار بگذارید و از مسواک نرم استفاده کنید تا از ورود صدمه به لثه جلوگیری شود.
  • مراجعه منظم به دندان‌پزشک را در دستور کار خود قرار دهید و هر شش ماه برای چکاپ دوره‌ای به دندان‌پزشک مربوطه مراجعه کنید.
  • اگر بیمار دچار دندان قروچه در شب است، باید برای حفاظت از روکش از نایت گارد بهره بگیرد.
  • استعمال دخانیات بعد از روکش مضر است و باید آن را کنار گذاشت.

"مراقبت

مزایا و معایب روکش دندان

روکش دندان نیز همانند دیگر درمان‌ها هم نکات مثبتی را به همراه دارد و هم نکات منفی، که باید به آن‌ها توجه شود. مزایا و معایب روکش به شرح زیر هستند:

مزایای روکش دندان

  • داشتن دندانی زیبا و شفاف: داشتن دندان‌هایی بی‌نقص از اهمیت بالایی برخودار است، در این زمان می‌توان با بهره گرفتن از روکش، عیوب ایجاد شده در دندان پوسیده را پوشاند و از لبخندی زیبا و کاملا طبیعی بهره گرفت.
  • مقاوم در برابر لک: روکش‌های دندانی مقاومت بالایی در برابر لک و تیرگی دارند؛ اما در صورت خوردن مواد غذایی رنگ‌دانه‌دار نظیر قهوه، چای و… باید مسواک و نخ دندان کشید.
  • ماندگاری و دوام: روکش‌های دندانی از آلیاژی ساخته می‌شوند که بتواند در برابر فشار و ضربه از خود مقاومت بالایی نشان دهد.
  • دستیابی به نتایج سریع: با بهره‌گیری از روکش می‌توان از پوسیدگی و ایجاد حفره در دندان جلوگیری کرد و بعد از رفع پوسیدگی، به دندانی طبیعی و زیبا دست یافت.
  • حفاظت از دندان: وجود روکش بر روی دندان می‌تواند از ورود هرگونه آلودگی، باکتری و… به داخل دندان جلوگیری کند و دندان به عفونت و التهاب دچار نشود.

معایب روکش دندان

  • آسیب‌دیدگی: روکش‌های دندانی می‌توانند پس از مدتی استفاده و وارد آمدن ضربه یا فشار به آن‌ها دچار آسیب، ترک خوردگی و… شوند که نیاز است تا آن‌ها را تعویض کینم.
  • فرایندی برگشت ناپذیر: روکش به دلیل حذف مینای دندان و تاج، از حالت طبیعی و ابعاد اصلی خود خارج می‌شود و به همین دلیل احتمال وارد آمدن هرگونه آسیبی به دندان وجود دارد. از این رو وجود روکش بر روی دندان امری ضروری است و باید در هر زمانی بر روی دندان قرار داشته باشد. اگر روکش دچار آسیب شد، باید آن را تعویض کرد و روکشی جدید بر روی دندان قرار داد.

"مزایا

آیا درد و حساسیت به روکش دندان طبیعی است؟

احساس درد و ناراحتی پس از روکش امری طبیعی و موقت است و جای نگرانی نیست. درد دندان می‌تواند به علت بلند بودن روکش باشد. در این صورت می‌توان به دندان‌پزشک مربوطه رجوع کرد تا روکش را برای شما تنظیم کند؛ اما گاهی ممکن است مشکلات جدی‌تری پیش روی بیمار باشد، یعنی دندان دچار عفونت شده یا در هنگام عصب‌ کشی، به اعصاب دندان آسیب وارد شده باشد که در این لحظه باید به دندان‌پزشک خود مراجعه کنید تا دهان و دندان شما مورد بررسی قرار بگیرد.

پوسیدگی دندان روکش شده

بعد از نصب روکش بر روی دندان، امکان ایجاد پوسیدگی در زیر آن وجود دارد. پس از گذشت چند ماه و در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی با در صورت کهنه شدن روکش، ممکن است قسمت کوچکی از روکش از دندان جدا شود. در این موقعیت می‌توان شاهد فضایی مناسب و ایده‌آل برای باکتری‌ها باشیم که به زیر روکش نفوذ می‌کنند و در آن نقطه شروع به تکثیر و رشد می‌نمایند. اگر به موقع متوجه این مشکل نشوید، امکان پوسیدگی دندان در زیر روکش وجود دارد.

اگر بیمار دچار پوسیدگی دندان در زیر روکش شد، باید روکش توسط دندان‌پزشک متخصص برداشته شود و قسمت‌هایی از دندان که دچار پوسیدگی شده است را جدا کرده و عفونت ایجاد شده تخلیه شود. اگر عفونت دندان به سمت پالپ رسیده باشد، نیاز به عصب کشی وجود دارد. پس از تخلیه و آماده سازی دندان، باید روکش جدید بر روی دندان قرار بگیرد و از دندان محافظت کند.

هزینه روکش دندان در کلینیک لبخند درمان

داشتن روکشی مناسب و ایده‌آل به پارامترها و فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. این عوامل بر روی قیمت و هزینه نهایی روکش اثرگذار هستند. یکی از عوامل مهم، تعداد دندان مدنظر برای روکش است که هر کدام می‌توانند هزینه جدایی را در بر بگیرند. نوع روکش و آلیاژ به‌کار رفته در روکش دندان نیز می‌تواند بر قیمت نهایی اثرگذار باشد. همچنین دستمزد دندان‌پزشک و متخصص مربوطه، دستمزد لابراتوار، موقعیت مکانی کلینیک مورد نظر نیز اثرگذار هستند. اگر دندان بیمار نیاز به عصب کشی، پر کردن و… داشته باشد، هر کدام از این عوامل نیز می‌تواند بر قیمت نهایی روکش موثر باشند. بهترین متخصص‌ها در لبخند درمان خدمات روکش را برای شما انجام میدهند برای اطلاع از قیمت روکش در کلینیک دندان پزشکی لبخند درمان با ما تماس بگیری تا مشاورین ما به صورت کاملا رایگان شما را راهنمایی کنند.

"هزینه

سخن پایانی

پوسیدگی و خراب شدن دندان یکی از مشکلاتی است که افراد زیادی با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. زمانی که دندان عصب کشی شده یا عفونت آن خارج می‌شود، امکان حذف شدن تاج دندان به علت پوسیدگی است که نیاز است از روکش برای دندان استفاده شود. روکش دندان دارای مقاومت و طول عمر بالایی بوده که باید به برخی نکات نظیر رعایت بهداشت دهان و دندان، عدم مصرف دخانیات، عدم مصرف مواد غذایی سفت و… توجه شود. همچنین روکش دارای انواع مختلفی است که می‌توان با توجه به سلیقه و موقعیت قرارگیری روکش، یکی را انتخاب کرد که به سه دسته روکش تمام فلزی، روکش تمام سرامیکی و روکش فلزی سرامیکی تقسیم می‌شوند. روکش‌های سرامیکی به دلیل براق و درخشان بودن گزینه مناسبی برای دندان‌های جلو هستند.

سوالات متداول

  • روکش مناسب برای دندان‌های عقب کدام است؟

روکشی برای دندان عقب مناسب است که از استحکام بالایی برخودار باشد تا بتواند برابر فشار از خود مقاومت نشان دهد که می‌توان از روکش تمام فلزی یا فلزی سرامیکی استفاده کرد.

  • آیا درد در ناحیه دندان روکش شده طبیعی است؟

بعد از نصب روکش درد و التهاب طبیعی است، اما باید پس از گذشت چند روز از بین برود. اگر درد در ناحیه دندان از بین نرود می‌تواند از وجود عفونت در دندان خبر دهد.

  • آیا روکش دندان نیاز به مراقبت دارد؟

بله، روکش نیز همانند دندان طبیعی و گاهی بیشتر از آن، نیاز به مراقبت و رعایت بهداشت دهان و دندان را دارد.

  • آیا روکش دندان نیاز به تراش دارد؟

بله، برای نصب درست و اصولی روکش باید دندان به‌طور کامل تراشیده شود تا روکش بر روی آن قرار بگیرد.

  • چند روز طول می‌کشد تا روکش دندان آماده شود؟

برای طراحی و ساخت روکش توسط لابراتوار لازم است مدت دو هفته صبر کنید تا روکش شما با توجه به نوع، متریال و رنگ ساخته شود.

تماس جهت مشاوره رایگان

0211537